Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

МПУ підтримує розвиток місцевого самоврядування на Черкащині

Листопад 10, 2017

Представник Мерітократичної партії України, голова Громадської організації «Людина-Громада-Суспільство», Сулейманов Роман взяв участь в роботі круглого столу, що пройшов 20.10.2017 року в селі Іркліїв Чорнобаївського району Черкаської області за ініціативи Громадської ради при Мінрегіонбуді та сільських рад с. Мельники та с. Іркліїв.
Перспективи та переваги об’єднаних територіальних громад стали основною темою та приводом для зустрічі представників державної влади, місцевого самоврядування, громадських активістів та представників місцевих громад, зокрема обговорювався процес об’єднання територіальної громади з центром в селі Іркліїв Чорнобаївського району Черкаської області.
Місцеві активісти цікавились конкретними прикладами успіху в уже створених ОТГ: чому обов’язково треба мати перспективні плани розвитку, які податки залишаться в громаді, критерії конкурентоспроможності та приклади складових проектів розвитку, підтримка держави й донорів, стратегія досягнення дійсної спроможності, питання безпеки та інше. Говорили про відповідальність за майбутні покоління.
Сулейманов відмітив, що вивчення ситуації на місцях, налагодження більш ефективних комунікацій та взаємодій з територіальними громадами в процесі їх утворення та об’єднання є надзвичайно актуальним і потрібним в умовах повної дезорієнтації людей, в тому числі і в питаннях, що стосуються реформ, які проводить чинна влада. Недарма присутні задавали так багато запитань, озвучували проблемні питання та обговорювали можливі шляхи їх вирішення. Відчувалось, що людям дуже потрібен діалог та віра в те, що реформи не тільки не погіршать, а й змінять їх життя на краще.