Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

Заява МПУ щодо доцільності створення виборчих блоків

Червень 1, 2020

Встановлені чинною владою непомірно високі розміри грошових застав ставлять під сумнів гарантоване Конституцією та Виборчим кодексом України право обиратись і бути обраним, унеможливлюють доступ до політики більшості позапарламентських політичних партій й порушують права українських громадян, які мають намір і бажання брати участь у місцевих виборах 2020.

Десятки непарламентських демократичних партій і громадських організацій виступають проти монополізації українського політикуму кількома парламентськими партіями й готові розпочати об’єднавчі процеси, проте чинне законодавство не дозволяє цього зробити.

МПУ поділяє позицію й вимогу інших позапарламентських політичних партій щодо необхідності створення умов для їх об’єднання, напрацювання спільних ідеологічних засад й вироблення тривалого механізму співпраці для участі в майбутніх виборчих кампаніях. Саме таке об’єднання зусиль, наявних організаційних і матеріальних ресурсів, інтелектуального потенціалу кожної окремої політичної сили, дозволить вивести на політичне поле нових сильних гравців, які змінюватимуть українську політику й працюватимуть для зростання благополуччя держави й всього українського народу.

МПУ звертається до Президента України Володимира Зеленського й більшості у Верховній Раді з вимогою привести у відповідність Конституції України чинний Виборчий кодекс, зокрема, що стосується відновлення можливості створення виборчих блоків.

Пане Президенте, як гарант Конституції, подайте до Верховної Ради відповідний законопроект як невідкладний, внесіть до Виборчого кодексу можливість створення політичних союзів для того, щоб уникнути дискримінації виборчих прав більшості громадян та політичних партій, які хотіли б брати участь у наступних виборчих перегонах. Дайте можливість новим незаангажованим політикам, професіоналам, які представлятимуть інтереси всіх прошарків суспільства, а не тільки великого бізнесу, прийти до влади як на місцевому, так і на національному рівнях!