Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

Заява Мерітократичної партії України до 2-го туру виборів Президента України

Березень 15, 2019

Вибори Президента України є важливим вирішальним етапом в розбудові та розвитку України. Саме ця посада та особа, що її обіймає, суттєво впливають на процеси державотворення та суспільного розвитку. Події останніх десятиріч цьому яскраве підтвердження. Вже за кілька днів на нас очікує чергове випробування та доленосний вибір. Чи виправдаються наші сподівання на успішне подолання всіх негативних явищ, чи відбудеться очищення влади від нечесних користолюбців, чи здійсниться прискорення економічного зростання та добробуту українців, чи буде відновлена територіальна цілісність країни залежатиме від виборців, кандидатів та всіх гілок діючої нині влади.

Мерітократична партія України вимагає від всіх наділених повноваженнями осіб та державних органів суворого дотримання закону про вибори, швидкого та рішучого реагування на будь-які порушення. Чинна влада несе повну відповідальність за чітку організацію всіх етапів виборчого процесу. 
Ми наголошуємо на важливості забезпечення легітимності результатів, ефективного контролю за вільним волевиявленням та прозорого підрахунку голосів. Тим самим позбавити можливостей для будь-кого спекулювати на темі махінацій та порушень, дестабілізувати суспільство та провокувати конфлікти.

Ми закликаємо кандидатів до чесних достойних виборчих перегонів, де вести змагання в дискусіях, а не в обливанні брудом та безпідставних звинуваченнях.
Важливі також збереження поваги до опонентів, підтримка загальнонаціонального порозуміння між прихильниками різних кандидатів, категоричне “НІ” розпаленню ворожнечі та ненависті. 
Достойні вибори – це прозора та позитивна агітація, чітке висвітлення своїх позицій, відкриті дебати, зворотній зв’язок з виборцями, чесність в обіцянках та планах.

Ми звертаємося до виборців, узагальнене рішення яких стане визначальним. Пам’ятайте про свою відповідальність перед прийдешніми поколіннями, про вагомість свого голосу. Тому обирайте Президента спроможного на виконання складного завдання – зміцнення України та зростання добробуту її громадян в умовах зовнішньої гібридної агресії та внутрішнього спротиву чисельних представників корумпованої системи.
Обирайте відповідально, вивчіть кандидатів, будьте впевнені в своєму обранці. Застосовуйте життєвий досвід та знання. А якщо для прийняття рішення бракує інформації та впевненості – звертайтеся за порадою та думкою людей, що мають для вас беззаперечний моральний авторитет. 
Зумійте відділити факти від пропагандистських вкидів та емоційних гачків від політтехнологів. Не приймайте миттєвих рішень, відокремте думки проплачених та заангажованих експертів від своїх роздумів та особистого аналізу.

Перший тур вивів на фінішний етап президентських виборів двох кандидатів. Ми поважаємо вибір мільйонів українців. Щоби визначитись, чи кандидати відповідають критеріям доброчесності та меритократії, кожен виборець має відповісти на прості запитання: 
1) чи є мій кандидат професійно підготовлений до виконання функцій Верховного Головнокомандувача та гаранта Конституції, що має підтверджуватися життєвим шляхом, набутими знаннями та досвідом, досягнутими результатами попередньої діяльності.
2) чи є мій обранець чесним і порядним, моральним авторитетом для мене, взірцем для наслідування
3) чи готовий мій кандидат служити українському народу беззастережно та не покладаючи рук. Чи буде в нього абсолютний пріоритет державних інтересів понад своїми особистими?

Ми маємо надію, що цей важкий та важливий етап в історії України буде пройдений гідно та результативно. Віримо в мудрість, зваженість українського народу та усвідомлену відповідальність всіх гілок української влади. Боротьба за успішну Україну, що триває сторіччями, сьогодні на наших плечах.