Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

Презентація проекту передвиборчої програми МПУ

Жовтень 4, 2017

30.09.2017 року активісти Мерітократичної партії України провели чергову зустріч в офісі громадської організації «Людина-Громада-Суспільство» з метою презентації проекту передвиборчої програми МПУ. В обговоренні запропонованого проекту взяли участь Голова МПУ Худолій С.М., Керівник Національного Секретаріату  МПУ Побережна А.В., активіст МПУ й експерт з ризик-менеджменту Опалинський А.І., прихильник МПУ та експерт з питань вирішення екологічних проблем Шовкопляс В.П., а також голова вище згаданої громадської організації, активіст МПУ та експерт з питань місцевого самоврядування Сулейманов Роман.

В ході зустрічі були зафіксовані всі зауваження та пропозиції щодо змісту проекту програми. Вирішено наповнювати програму відповідно до наступних розділів: Успішна економіка, Доступна медицина, Якісна освіта, Соціальна держава, Справедливе правосуддя, Екологічно безпечна країна, Ефективне місцеве самоврядування та Мерітократія в дії: принципи формування державної влади.

Вирішили сформувати робочу групу для доопрацювання програми й розробки загальної концепції державного устрою з урахуванням нового принципу формування національного парламенту. Сулейманов Роман очолюватиме групу експертів по наповненню розділу, що стосуватиметься реформування місцевого самоврядування. Взяті на озброєння пропозиції Шовкопляса Валерія Павловича., що стосуються використання мінералу українського видобутку – цеоліту – для вирішення нагальних проблем оздоровлення екологічної ситуації в Україні. В обговоренні варіантів державного устрою й формування нових суспільних відносин Побережна А.В. озвучила очевидні переваги парламентської республіки як одного із варіантів майбутнього державного устрою України.

Підбиваючи підсумки обговорення голова МПУ Худолій Сергій Миколайович порекомендував у ході подальшої роботи використовувати досвід і напрацювання Китаю для розробки такої програми дій, що дозволить побудувати в Україні мерітократичну модель державного управління й досягти достойного рівня життя усіх громадян.