Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

15 грудня 2012 року відбувся ІІІ Всеукраїнський З’їзд МПУ

Грудень 17, 2012


15 грудня 2012 року, згідно рішень Політичної Ради МПУ від 17.11.12 та Голови МПУ від 5.12.12, у конференц-залі готелю «Дніпро» в м. Київі відбувся ІIІ Всеукраїнський Партійний З’їзд Політичної партії «Мерітократична партія України» (позачерговий)
В роботі зїзду брали участь обрані делегати з 11 регіонів: м.Києва, Одеської, Полтавської, Івано-Франківської, Львівської, Сумської, Харківської, Вінницької, Чернігівської, Чернівецької та Кіровоградської області, кандидати в народні депутати на виборах-2012 та запрошені гості – представники громадських організацій.

Учасники зїзду затвердили наступний порядок денний :

1) Звіт та затвердження звіту Голови МПУ про результати діяльності Партії в 2012 році.

2) Затвердження змін та доповнень до Статуту.

3) Затвердження кількісного та персонального складу Політичної Ради

4) Внесення змін до Стратегічного плану МПУ на 2010-2020 рік.

5) Затвердження Тактичного плану МПУ на 2013 рік.

6) Різне.

З доповіддю про результати діяльності партії в 2012 році виступив заступник Голови МПУ Сергій Коннов. В своєму виступі він зосередився на практичних аспектах діяльності партії під час передвиборчої кампанії. Також були розглянуті тенденції в розвитку регіональних партійних організацій та відзначені найактивніші з них: Кіровоградська, Полтавська, Харьківська, Івано-Франківська РПО.

Доповідь головуючого була доповнена делегатами – кандидатами в народні депутати, що висувалися на виборах в 2012 році. Ними були надані оцінки своєї особистої роботи, партійних організацій та висловлені головні уроки першої в історії партії виборчої кампанії. Головним результатом діяльності учасники зїзду визнали отримання досвіду агітаційної та організаторської роботи. Також була висловлена подяка першим мерітократичним кандидатам: Сергію Коннову, Сергію Бобелюку, Сергію Кубракову, Богдані Приступі, Галині Стрижко, Дмитру Забавському, Станіславі Лясоті та Геннадію Нейландту.

Жваве обговорення викликали положення представлених для затвердження Стратегічного та Тактичного планів МПУ. За пропозицією представників Кіровоградської та Одеської організацій була створена робоча група з підготовки концепції діяльності Економічної Ради партії. Також за ініціативою представників Полтавської РПО до планів були додані положення про системну роботу щодо зміцнення команди та неформальних стосунків між мерітократами.

Важливим моментом зїзду став розгляд питання про персональний склад Політичної Ради. За пропозиціями більшості присутніх на зїзді делегатів до її складу були обрані члени МПУ, які не входять до Політради за партійними посадами. Підтримку та повноваження членів керівного органу партії отримали: Сергій Коннов, Сергій Худолій, Геннадій Нейландт, Сергій Бобелюк та Кирило Юхно.

Під час розгляду нової редакції статуту до запропонованого проекту було внесено дві поправки. Обидві визначали партійний орган, що затверджує питання прийняття та виключення з членів партії, а також призначення та усунення голови регіональної організації. Після нетривалої дикусії було вирішено надати такі повноваження колегіальному органу – Президії Політичної Ради.

Інші суттєві зміни до структурної побудови та щодо спрощення процедур були схвалені та підтримані голосуванням абсолютною більшістю присутніх. Учасники зїзду висловили сподівання, що зменшення формалізму та зарегламентованості в головному документі стане на користь розвитку партії в 2013 році.

Під час розгляду питання “Інше” були заслухані пропозиції Геннадія Нейландта та Юрія Козаріза по розробці та втіленню амбітних національних проектів під прапорами “Мерітократії”. Зїзд доручив ініціаторам підготувати конкретні пропозиції для розгляду Політичною Радою. Також була прийнята до відома інформація Михайла Страшка щодо співпраці з громадськими організаціями. Учасники зїзду підтримали таку ініціативу та доручили йому організувати координацію зусиль з активними громадянами.
Окрему увагу було приділено балотуванню члена МПУ Євгенія Соловйова до міськї ради в м. Кременчук. Учасники зїзду підтримали його ініціативу та вирішили надати всебічну підтримку під час передвиборчї кампанії та в день виборів.

В цілому зїзд продемонстрував рішучість членів партії до втілення в життя України мерітократичних принципів та зробив важливий крок до вдосконалення внутрішньо-партійної діяльності. Його учасники висловили свою готовність до конкретних дій по реорганізації парторганізацій та очищенню від формалізму. Прийняті рішення та затверджені документи будуть опубліковані в партійних засобах інформації.
, Звіти, Партійне життя, Прес-реліз | Посилання