Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

Голова Мерітократичної партії України Ігор Шевченко: “МПУ оголошує передвиборчу мобілізацію”

Травень 12, 2012

Мерітократична партія України активно готується до виборів у Верховну Раду України восени цього року. Наша ціль – набрати 5 % голосів і пройти в парламент. Це надзвичайно складне, але цілком реальне завдання. Воно вимагає максимальної концентрації зусиль та ресурсів. Саме тому МПУ вже зараз оголошує передвиборчу мобілізацію – інтелектуальну, кадрову та фінансову.

Інтелектуальна мобілізація

Ми повинні підготувати суттєву і детальну передвиборчу програму та на її основі створити ефективні агітаційні матеріали (листівки, плакати, брошури, відеоролики тощо). Ця робота вимагає неабиякого інтелекту, досвіду та креативності. Якщо ви маєте відповідний досвід та знання, будь ласка, активно долучайтеся до цієї роботи.

Спеціально для спільного напрацювання передвиборчої програми партії ми створили на сайті Мерітократ.org спеціальний розділ «Ідеальна країна» http://meritokrat.org/blogs/programs, в якому кожний може запропонувати свої ідеї щодо програми партії за різними темами та взяти участь у дискусії з будь-якого питання.

Якщо ви маєте цікаві ідеї та досвід створення маркетингових чи агітаційних матеріалів та готові взяти участь у розробці таких матеріалів для передвиборчої кампанії МПУ, будь ласка, напишіть нам про це на адресу creativ@meritokrat.org Ми плануємо створити креативну робочу групу, яка буде працювати на волонтерських засадах на регулярній основі. Завданням групи буде створення ефективних агітаційних матеріалів.   

Кадрова мобілізація

Для проведення ефективної передвиборчої кампанії та захисту голосів потрібна значна кількість людей. Тому МПУ просить всіх, кому небайдуже майбутнє України, долучитися до нашої команди для організації потужної виборчої кампанії. В першу чергу потрібні люди для виконання наступних функції:

1)      Участь у виборах – кандидати

2)      Агітація – агітатори та агітатори-менеджери

3)      Участь у виборчих комісіях – члени виборчих комісій

4)      Спостереження за виборами – спостерігачі

5)      Захист голосів – юристи та адвокати

Участь у виборах

Основним ресурсом партії у передвиборчій кампанії є кандидати. Нам потрібно сформувати партійний список кандидатів в депутати, які відповідають одночасно трьом основним мерітократичним критеріям: честь, компетентність, служіння. Список кандидатів може складатися з 225 людей. Звичайно, ми будемо намагатись сформувати список повністю, але вже у найближчий час нам потрібно знайти щонайменше 25 достойних влади людей, які б склали кістяк нашої виборчої команди. Зараз формується кадровий резерв претендентів у кандидати від Мерітократичної партії України, з якого ми будемо обирати кандидатів та включатися в офіційний виборчий список партії. Кандидати будуть обиратися виключно за мерітократичним принципом – за особисті досягнення, тобто хто має більше досягнень, той включається у список на вищу позицію. Якщо ви знаєте чесних, висококомптентних та успішних людей, які готові служити народу і Україні, та які, з вашої точки зору, достойні стати депутатами Верховної Ради України, повідомте нас про них за адресою kandidat@meritokrat.org

 

Також ми плануємо висувати кандидатів від партії чи підтримувати самовисуванців на мажоритарних виборчих округах. Ці кандидати також обов’язково повинні відповідати мерітократичним критеріям, зазначеним вище.  Якщо ви знаєте людей, які відповідають мерітократичним критеріям, готові балотуватися та організовувати виборчі кампанії в мажоритарних округах, також повідомте нас про них за адресою kandidat@meritokrat.org

Якщо Ви особисто хочете балотуватися до Верховної Ради від МПУ, натисніть ТУТ (для зареєстрованиїх у мережі “Мерітократ”) або пишіть на kandidat@meritokrat.org

Агітація

Ми плануємо проводити так звану тиху горизонтальну кампанію. Тиху, тобто без галасу і масованої реклами, тому що, по-перше, у нас не буде фінансових ресурсів для розміщення білбордів та роликів на телебаченні. Реклама на білбордах та на телебаченні коштує шалених грошей – десятків мільйонів доларів. Тільки партії, які фінансуються олігархами, можуть собі дозволити таку рекламу. Але олігархи не альтруїсти, вони просто так гроші не дають. Потім за допомогою своїх «кишенькових» депутатів вони лобіюють свої інтереси, які шкодять суспільству, та обкрадають народ та Україну, «прихватизовуючи» державні підприємства, отримуючи грабіжницкі пільги для своїх бізнесів, купуючи голоси за потрібні тільки їм закони. По-друге, ми не хочемо вести «брудну» критиканську кампанію, обливаючи брудом опонентів тільки для того щоб здійняти галас та привернути до себе увагу. Ми вважаємо, що такі методи політичної боротьби нижче нашої гідності і ми не будемо опускатися до рівня сьогоднішніх політиканів. Ми плануємо вести позитивну і конструктивну кампанію, метою якої, насамперед, є не дискредитація та приниження опонентів, а роз’яснення людям наших ідей, позиції та планів, а також ознайомлення людей зі справді якісно новими лідерами та політиками, новими по суті, а не по гаслам чи обличчям. Назвати себе новим лідером чи новим політиком на білборді зовсім не означає ним дійсно бути. Натомість, ми запропонуємо людям справді якісно нових лідерів та майбутніх політиків, які достойні бути у владі і які, працюючи у Верховній Раді, будуть застосовувати свої знання та досвід виключно на благо народу та України. Наше завдання познайомити якомога більшу кількість людей з нашими ідеями та нашими кандидатами.

Наша перевиборча кампанія буде горизонтальною, тому що ми плануємо доносити наші ідеї не зверху вниз, тобто з білбордів чи телеекранів (це вертикальна кампанія), а з вуст в уста, від людини до людини, від сусіда до сусіда, від дверей до дверей, від телефону до телефону, від комп’ютера до комп’ютера – це і є горизонтальна кампанія. Ми плануємо організувати агітацію за принципом «мережа довіри», коли люди агітують, тих кого вони вже знають і хто їм довіряє. Саме тому дуже важливо щоб за МПУ та наших кандидатів агітувало якомога більше людей. Також дуже важливо не просто загітувати своїх рідних, друзів, знайомих та колег, але й попросити їх зробити те саме, а вони щоб попросили продовжити цей агітаційних ланцюжок далі. Тільки так ми зможемо створити мережу довіри та ефективно провести нашу агітаційну кампанію. Тому, велике прохання для всіх, хто готовий взяти участь у такій агітаційній кампанії, повідомте нам про ваше бажання та готовність, натиснувши ТУТ (для зареєстрованиїх у мережі “Мерітократ”) або пишіть на agitator@meritokrat.org

Звичайно, ми будемо проводити і вуличну агітацію з незнайомими людьми за допомогою палаток, листівок і газети, а також проводячи мітинги та зустрічі з виборцями, але пріоритетним напрямком вважаємо саме розгортання масштабної горизонтальної мережевої кампанії за принципом «мережа довіри».

Участь у виборчих комісіях

Для контролю за виборчим процесом та для захисту голосів дуже важливо щоб наші представники були членами виборчих комісій всіх рівнів. Тому, всі, хто має можливість та бажання бути членами виборчих комісій від МПУ, будь ласка, натисніть ТУТ (для зареєстрованиїх у мережі “Мерітократ”) або пишіть на komisiya@meritokrat.org Участь у виборах у якості членів виборчих комісій вимагає певних юридичних знань, а також принциповості, психологічної витривалості та рішучості. Ми підготуємо методички та організуємо навчання та тренінги для всіх, хто виявить бажання стати членами виборчих комісій від МПУ.

Спостереження за виборами

Також для контролю за виборами та для захисту голосів дуже важливо щоб ми мали якомога більше спостерігачів на якомога більшій кількості виборчих дільниць. Всього по Україні понад 30 000 виборчих дільниць. всі, хто має можливість та бажання бути спостерігачами на виборах від МПУ, будь ласка, натисніть ТУТ (для зареєстрованиїх у мережі “Мерітократ”) або пишіть на sposterigach@meritokrat.org Участь у виборах у якості спостерігачів також вимагає певних юридичних знань, а також уважності, принциповості, психологічної витривалості та рішучості. Ми підготуємо методички та організуємо навчання та тренінги для всіх, хто виявить бажання стати спостерігачами від МПУ.

Захист голосів

Надзвичайно важливою частиною виборчої кампанії є контроль за підрахунком голосів. Досвід попередніх років показує, що під час виборів у нашій країні майже завжди мають місце фальсифікації та крадіжки голосів, підкупи та залякування членів виборчих комісій, вкидання бюлетенів та інші шахрайські протизаконні махінації. Ми маємо бути готові до цих махінацій і тому нам потрібно мати якомога більше юристів та адвокатів на виборчих дільницях під час голосування та підрахунку голосів. Ми повинні реагувати миттєво, рішуче та кваліфіковано на всі прояви фальсифікацій чи крадіжок голосів. Тому, будь ласка, хто має відповідні знання, бажання та час допомогти МПУ захистити голоси, які віддадуть за неї громадяни України, натисніть ТУТ (для зареєстрованиїх у мережі “Мерітократ”) або пишіть на yurist@meritokrat.org

Фінансова мобілізація

Взяти участь у виборах та провести ефективну передвиборчу кампанію неможливо без грошей. В першу чергу потрібно мати 2 204 000 грн. для сплати застави в Центральну виборчу комісію. Це, звичайно, недемократична дискримінаційна норма закону, але, нажаль, чинне виборче законодавство зараз містить таку вимогу. Якщо партія долає 5% бар’єр та проходить до парламенту, їй повертаються ці кошти, а якщо не долає – кошти залишаються у державному бюджеті. Без сплати застави партія не може брати участь у виборах. Тому дуже важливо якомога швидше зібрати цю суму. На даний момент вже зібрано 165 тис. гривен. Ще 200 тис. грн. повинні надійти найближчим часом від кількох наших прихильників, які висловили свою підтримку МПУ та бажання допомогти фінансово. Всі ці гроші отримуються без будь-яких особистих зобов’язань з боку партії. Наші прихильники допомагають МПУ з ідеологічних міркувань, тому що вірять, що МПУ здатна привести до влади порядних та компетентних людей, які перетворять Україну на процвітаючу європейську державу.      

По-друге, гроші потрібні для реклами в інтернеті та для виготовлення і друку листівок, газети, плакатів та іншої агітаційної продукції, а також для виготовлення палаток, футболок, прапорів, банерів, кепок та іншого агітаційного інвентарю. Також гроші потрібні на транспортні та поштові витрати, на оплату оренди приміщень для регіональних виборчих штабів та громадських приймалень, на зв’язок та ще на купу інших конче необхідних речей.

Якщо ви маєте можливість допомогти МПУ грошима, це можна зробити будь-яким зі способів, перелічених на цій сторінці www.m-p-u.org/donate, або напишіть про ваше бажання та можливість допомогти фінансово на адресу vnesok@meritokrat.org або повідомте за телефоном 0 800 30 31 30

***

Шановні однодумці, перед нами стоїть надзвичайно складне завдання. Ситуація в країні вкрай напружена, як політична так і економічна. Влада всіма силами намагається втримати свої позиції, але попри всі ці намагання стає слабішою з кожним днем, втрачаючи підтримку людей, як на заході та в центрі країни, так і на сході та півдні, де її позиції від початку були найсильнішими. Влада доводить до зубожіння людей і люди починають ненавидіти її скрізь. Реальної опозиції немає. Так звана офіційна опозиція складається з партій та людей, які вже не раз були у владі і показали свою неспроможність та непорядність. Ця опозиція як і провладна партія фінансується та керується олігархами. А там, де олігархи, завжди корупція, зрада і байдужість до проблем та інтересів людей. Люди це вже зрозуміли і не довіряють ані владі, ані “опозиції”. Саме тому сьогодні понад 40% виборців в Україні готові голосувати за альтернативу, тобто за якісно нову політичну партію та якісно нових політиків. Наш громадянський обов’язок – дати людям цю альтернативу, тобто взяти участь у виборах, і повідомити людей про те, що альтернатива дійсно є. Реальна альтернатива – це Мерітократична партія України. Ми переконаємо людей прийти на вибори і проголосувати за МПУ. Я впевнений, що ми зможемо це зробити. Ми проведемо ефективну передвиборчу кампанію, подолаємо 5%, потрапимо до Верховної Ради і почнемо реально захищати інтереси України та всіх її громадян без виключення. Ми готові взяти на себе відповідальність за життя кожного з 46 мільйонів українців! Ми знаємо як перетворити Україну на сильну процвітаючу країну, де переважна більшість людей живуть щасливо в достатку та комфорті! І ми разом це зробимо!

***

Відправте цей текст чи посилання на нього хоча б своїм друзям, знайомим та контактам в соціальних мережах. Ми робимо спільну справу, проявіть свою активність та громадянську позицію. Якщо не ми, то хто? Якщо не зараз, то коли?

***

Зареєструватися в Мерітократ.org можна тут http://meritokrat.org/sign/up
Березень 2023 (1)

  • Серпень 2022 (1)
  • Серпень 2021 (1)
  • Травень 2021 (1)
  • Квітень 2021 (1)
  • Березень 2021 (1)
  • Лютий 2021 (1)
  • Січень 2021 (1)
  • Листопад 2020 (1)
  • Вересень 2020 (1)
  • Серпень 2020 (1)
  • Липень 2020 (1)
  • Червень 2020 (1)
  • Травень 2020 (1)
  • Квітень 2020 (1)
  • Березень 2020 (3)
  • Січень 2020 (1)
  • Грудень 2019 (1)
  • Жовтень 2019 (2)
  • Червень 2019 (1)
  • Березень 2019 (1)
  • Лютий 2019 (2)
  • Січень 2019 (1)
  • Грудень 2018 (1)
  • Листопад 2018 (1)
  • Жовтень 2018 (1)
  • Вересень 2018 (1)
  • Серпень 2018 (2)
  • Червень 2018 (1)
  • Квітень 2018 (2)
  • Березень 2018 (2)
  • Лютий 2018 (1)
  • Січень 2018 (2)
  • Грудень 2017 (2)
  • Листопад 2017 (1)
  • Жовтень 2017 (4)
  • Серпень 2017 (1)
  • Червень 2017 (1)
  • Травень 2017 (3)
  • Березень 2017 (1)
  • Грудень 2016 (4)
  • Листопад 2016 (1)
  • Жовтень 2016 (3)
  • Вересень 2016 (3)
  • Серпень 2016 (1)
  • Липень 2016 (1)
  • Червень 2016 (1)
  • Травень 2016 (1)
  • Квітень 2016 (5)
  • Березень 2016 (2)
  • Лютий 2016 (3)
  • Січень 2016 (2)
  • Грудень 2015 (4)
  • Липень 2015 (1)
  • Червень 2015 (7)
  • Травень 2015 (4)
  • Квітень 2015 (8)
  • Березень 2015 (1)
  • Лютий 2015 (5)
  • Листопад 2014 (2)
  • Жовтень 2014 (6)
  • Вересень 2014 (2)
  • Серпень 2014 (3)
  • Липень 2014 (1)
  • Червень 2014 (8)
  • Березень 2014 (6)
  • Лютий 2014 (5)
  • Січень 2014 (2)
  • Листопад 2013 (6)
  • Жовтень 2013 (4)
  • Вересень 2013 (2)
  • Серпень 2013 (2)
  • Липень 2013 (1)
  • Червень 2013 (3)
  • Травень 2013 (2)
  • Квітень 2013 (4)
  • Березень 2013 (3)
  • Лютий 2013 (4)
  • Січень 2013 (2)
  • Грудень 2012 (3)
  • Листопад 2012 (2)
  • Жовтень 2012 (2)
  • Серпень 2012 (9)
  • Липень 2012 (5)
  • Червень 2012 (2)
  • Травень 2012 (2)
  • Квітень 2012 (9)
  • Березень 2012 (12)
  • Лютий 2012 (2)
  • Грудень 2011 (1)
  • Листопад 2011 (2)
  • Жовтень 2011 (1)
  • Вересень 2011 (1)
  • Серпень 2011 (2)
  • Липень 2011 (3)
  • Квітень 2011 (1)
  • Січень 2011 (1)