Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

Зустріч мерітократів на тему «Альтернативна енергетика безальтернативна»

Березень 24, 2018

24.03.2018 року в місті Києві відбулась зустріч активістів та прихильників МПУ, яка була присвячена міжнародній акції Година Землі.

Ця акція була започаткована у 2007 році з метою привернути увагу до екологічних проблем Планети. Актив МПУ доповнив міжнародний захід розглядом аналітичної інформації та конкретних пропозицій щодо широкого впровадження в Україні енергоефективного освітлення, розвитку альтернативної енергетики та очистки води за допомогою мінералу вітчизняного видобутку – цеоліту.

З доповіддю про перспективи та перешкоди на шляху розвитку альтернативних джерел енергії доповів прихильник МПУ, випускник Geneva Business School Айман Юссеф. Керівник Національного Секретаріату МПУ Анна Побережна підготувала доповідь щодо того, яким чином майбутнє нашої планети залежить від освітлення. Зокрема йшлося про негативні наслідки масового використання ламп розжарювання, від яких практично по всьому світу йде відмова на користь енергоефективних ламп. Щодо можливостей та використання цеоліту в повсякденному житті, зокрема для очистки питної води та захисту від електромагнітного випромінювання, розповів директор ТОВ «Геолстрім» Шовкопляс Валерій Павлович.

За підсумками обговорення учасниками зустрічі були підготовлені тези для тематичної заяви (звернення) МПУ до Кабінету міністрів України, зокрема міністра екології та природних ресурсів. Був зроблений також наголос на необхідності проведення масової інформаційно-просвітницької кампанії в регіональних та місцевих ЗМІ, що підпорядковані органам державної виконавчої влади та органам місцевого самоврядування. Проведення екологічного інформування населення спрямувати на вирішення існуючих екологічних проблем.