Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

Зустріч мерітократів із видатним геологом В.П. Шовкоплясом

Травень 13, 2017

13.05.2017 року відбулась чергова надзвичайно пізнавальна зустріч мерітократів із геологом та підприємцем Шовкоплясом Валерієм Павловичем.

Обговорили практичне вирішення екологічних проблем, зокрема очистки питних та стічних вод, підвищення врожайності рослин, зменшення впливу електромагнітного випромінювання на організм людинита багатьох інших, за допомогою маловідомого, але унікального за своїм складом і цілющими властивостями чудо-мінерала українського походження – цеоліту, що видобувається в Сокирницькому родовищі на Закарпатті.

Валерій Павлович наголосив на ролі використання цеоліту в подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи. Так, після вибуху на Чорнобильській АЕС із Сокирницького родовища вивезли понад 150 тисяч тонн цеолітових крихти та піску, з вертольотів розсівали їх над зоною, цеоліт додавали до складу дамб на річці Прип’яті, ним завантажували гігантські фільтри міських водозаборів, щоб очистити від важких металів і радіонуклідів воду Дніпра.

Численні розробки вчених і фахівців, зокрема Інституту фізичної хімії ім. Л. Писаржевського НАН України, засвідчили, що цеоліти можуть бути тим засобом, який істотно прискорить самоочищення ґрунтів, забруднених унаслідок екстенсивного землеробства та екологічних катастроф, забруднених катіонами важких металів і радіостронцію, забезпечить можливості екологічно чистого, у тому числі поливного землеробства. Застосування цеоліту, крім усього іншого, дає змогу підвищити урожайність овочів і ягід на 30—50 %, садів — на 20—40 %, поліпшити структуру ґрунтів, виготовляти легкі та міцні будівельні, конструкційні та пакувальні матеріали, харчові та кормові добавки, ліки, абразиви тощо.