Мерітократична партія України

Достойна влада – заможна країна

16 квітня 2016 року відбувся круглий стіл “Мерітократія, перспективи в Україні. Інструменти втілення”

Квітень 19, 2016

За ініціативою лідерів партії та активних членів мерітократичної спільноти було скликано круглий стіл для обговорення поточного стану справ в партії та обговорення можливих варіантів подальшого розвитку.

На початку круглого столу у вступному слові голова МПУ С.Худолій надав зведену інформацію про поточний стан мерітократичного руху та партії зокрема.

З доповідями виступили: Ігор Шевченко – ініціатор мерітократичного руху в Україні; Олексій Мась – інтернет діяч, координатор iForum, член Президії Політради МПУ; Тетяна Юрович – політичний експерт, т.в.о. Голови Київського міського осередку МПУ, а також Ігор Тютюн – соціо-економіст, політик.

І.Шевченко в своїй доповіді зосередився на питанні термінового ребрендування та побудові навколо оновленого бренду нової команди. Він представив своє бачення оновленого ядра партії, який мають скласти запропоновані кандидатури.

О.Мась представив на загал бачення методики мерітократичної оцінки від айті-спеціалістів та з використанням мережевих технологій. Він навів приклади та різні підходи, що випробувані в житті та їх позитивні та слабкі сторони.

Доповідь Т.Юрович була присвячена важливості безпосередніх дій політичних партій в інтересах громадян.  Вона наголосила на тому, що за всіма політичними баталіями іноді забувають заради чого вони відбуваються. Також вона представила свої пропозиції за цим напрямком.

Своє бачення розвитку партії виклав голова партії С.Худолій. Він запропонував два підходи: грунтовно-послідовний та сітуативно-кон’юнктурний. В кожному з них, як зазначив доповідач, особливе місце займає ідеологічна складова – головний чинник успішного  розвитку.

У виступі  І.Тютюна була представлена соціополітична Платформа громадянської солідарності. Вона складається з Доктрини громадянської демократії (яке, і чому, суспільство маємо розбудовувати) та реформено впроваджувальної Концепції системної модернізації (рушійно ключові завдання, способи і заходи розбудови).  Платформа була представлена на предмет вивчення для можливого прийняття за основу як оновлено дієвої партійної ідеології.

Після вичерпання доповідей, що були у порядку денному, з пропозиціями та своїми зауваженнями стосовно теми виступили учасники круглого столу:

Поліна Михайленко – спеціаліст міністерства охорони здоров’я України.

Микола Файдун – політик, громадський діяч

Андрій Бондаренко – музикант, лідер проекту Wiki-Media Україна

Микола Васик – соціальна консалтингова компанія “Параграф”, громадскьий та профспілковий діяч

Юрій Козаріз – Координатор ГО “Рада Громадської Безпеки”, Командир Військово-патріотичного Центру “Одеська Січ – Український Опір”

Устин Мальцев – громадський діяч, благодійний фонд Устина Мальцева

Ярослав Позняк – член Політичної Ради МПУ, викладач Дипломатичної Академії України

Віталій Усенко – власник і головний редактор газети “Метро-Плюс”

По завершенню дискусії була прийнята резолюція. В ній в першу чергу була приділена увага розвитку та вдосконоленню ідеологічної платформи, рекомендоване проведення першочергових організаційних заходів.